top of page
  • Forfatters billede Helle-Sofia Sørensen Ejer

Hvad er kunstterapi og hvor bruges det?

Kunstterapi er en terapiform, der bruger kreative medier som dans, bevægelse, maling, lerarbejde, eventyr, myter, sandplay, mm, som middel til helbredelse og selvudvikling.

Denne terapiform er baseret på ideen om, at skabelse vis symbosproget, kan hjælpe med at udtrykke følelser og tanker, som måske er svære at verbalisere.
Man behøver IKKE at kunne tegne eller male inden terapien starter.
Kunstterapi kan bruges til en bred vifte af mentale og følelsesmæssige problemer, herunder stress, angst og depression.

Gennem kunstnerisk skabelse kan terapeuten hjælpe klienten med at udforske og udtrykke deres indre liv og følelser på en ikke-truende måde.
Patienter kan finde en form for frigørelse og lettelse ved at bruge symboliseringen som en medium til at udforske deres indre verden og bearbejde de tanker og følelser, der er forbundet med deres problemer.

Kunstterapi kan bruges inden for en bred vifte af områder, herunder sundhed og psykiatri, sociale og pædagogiske institutioner, rehabiliteringscentre, skoler og uddannelsesinstitutioner, fængsler samt i private praksisser.

I Danmark kan kunstterapeuter ansættes i forskellige offentlige og private institutioner, herunder hospitaler, psykiatriske afdelinger, institutioner for mennesker med specialbehov, skoler, børnehaver, fængsler og misbrugsbehandlingscentre. Derudover kan kunstterapeuter også arbejde i egne private praksisser eller som freelance terapeuter.

Man kan tage en kunstterapeutisk uddannelse hos forskellige private udbydere, deriblandt på Sjælsro skolen i Greve.

Derudover findes der kunstterapeut uddannelser her:
Kunsthøjskolen i Holbæk: Tilbyder en treårig uddannelse som kunstterapeut.
Syddansk Universitet (SDU): Tilbyder en toårig deltidsuddannelse i kunstterapi.
Det Jyske Kunstakademi: Tilbyder en treårig uddannelse som kunstterapeut.
Det er altid en god idé at undersøge de forskellige uddannelsesmuligheder og deres specifikke krav og indhold for at finde den uddannelse der passer til dig.
64 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page