top of page
Viden om Healing

Healing

Healing er en behandlingsform, hvor en behandler (en healer) søger at skabe balance i klientens energi. Behandlingen (healingen) sker ved at behandleren overfører udefrakommende energi via sig selv (kanalisering) til klienten.


Ordet ”healing” er engelsk og betyder "helende" eller at "hele". Healing bygger på den opfattelse, at der i og omkring kroppen cirkulerer en energi, ofte kaldet livsenergi. Sygdom og lidelser ses som et udtryk for, at der er blokeringer og ubalance i energistrømmen. Ved healing søger healeren at genskabe balancen i kroppens energi ved at tilføre ekstra energi der, hvor der er blokeringer og ubalance. På den måde mener healere, at kroppens evne til at helbrede sig selv styrkes.

Udgangspunktet for healing er idéen om, at healeren er forbundet med en udefrakommende energi, som via healeren kanaliseres videre til klienten. Nogle healere mener også, at energien kan komme fra healeren selv. Ifølge healere er energien selv i stand til at finde frem til, hvor der er blokeringer og ubalance i kroppens energi, eller healeren kan guide energien på vej.

Ifølge healere påvirker følelser og tankemønstre energien i kroppen og dermed helbredet. Healere arbejder derfor også med at bearbejde følelser og tanker i forbindelse med behandlingen – som regel ved hjælp af en samtale før og under healingen.

Hvad bruges healing til?

Healing bliver brugt ved mange forskellige fysiske og psykiske symptomer. Ifølge healere henvender klienter sig typisk med:

 • Hovedpine

 • Rygproblemer

 • Depression, sorg og stress

 • Bivirkninger af kræftbehandling.

Healing bruges også til personlig og åndelig udvikling.

Healing i praksis

Her kan du læse om, hvordan behandling med healing foregår i praksis, hvad du skal være opmærksom på ved brug af healing og hvordan du finder en healer.
 

Hvordan foregår healing?

Der findes mange forskellige tilgange og teknikker i healing. Behandling hos en healer afhænger derfor af den enkelte healers uddannelse og erfaring. Mange healere har videreuddannet sig over flere år, andre har en mere personlig tilgang til healing. For at du kan være sikker på at få den bedste behandler for dig, skal du være kritisk og stille spørgsmål.

Det er vigtigt at du føler tillid til at den valgte healer, og at vedkommende har erfaring i netop dine udfordringer. Vi anbefaler at du spørger om:

 • Har healeren uddannet sig indenfor sit fag og hvor meget?

 • Har healeren erfaring med at behandle klienter med dine udfordringer?

 • Er healeren medlem af en brancheforening? - (dette er din garanti for at du kan klage over evt. fejlbehandling)

 Behandling hos en healer vil typisk indledes med en samtale, hvor healeren spørger ind til:

 • Sygdom og symptomer

 • Sygdomsforløb og tidligere/nuværende behandling

 • Medicinforbrug

Healingen kan både foregå ved, at healeren holder hænderne direkte på kroppen, eller helt uden at healeren rører klienten. Som oftest vil klienten ligge påklædt på en briks, mens healingen foregår. Healere kan bruge forskellige hjælpemidler i forbindelse med healingen som f.eks. krystaller, musik, billeder og klokker.

De fleste healere ser det som en væsentlig del af behandlingen, at klienten får bearbejdet følelser og tanker, som kan have negativ indflydelse på klientens velbefindende. Samtale om tanker, følelser og oplevelser før, under og efter healingen er derfor en vigtig del af behandlingen hos de fleste healere.

Nogle healere kan give dig hjemmeopgaver i form af fysiske eller psykiske øvelser, der supplerer behandlingen.

Reaktioner på healing

Ifølge healere kan klienten opleve fysiske og psykiske reaktioner både under og efter healing. Reaktionerne kan være:

 • Afslappethed og træthed

 • Mere energi og overskud

 • Følelser som glæde, lettelse, vrede eller irritation

 • Følelse af varme eller kulde

 • Snurren i kroppen.

Afhængig af hvilken healingsform din behandler anvender, kan en konsultation vare fra 1 - 2 timer. Hvor mange behandlinger man skal have, varierer afhængigt af hvilket problem man henvender sig med og hvilken healingsform, der anvendes. I de fleste tilfælde kan man, ifølge healere, forvente at skulle op på 4-6 behandlinger, før man kan mærke et resultat.

Kilde: https://www.srab.dk/behandlingsformer/healing/

bottom of page