top of page

Om Skolen

Sjælsro Skolen blev stiftet i 2003 og drives af sygeplejerske Helle-Sofia Sørensen. Sjælsro er et REG. godkendt psykoterapeutisk uddannelssted. 

Vi er ligeledes et uddannelses- og behandlingssted registreret i Styrelsen for Patientsikkerheds behandlingsregister, hvilket giver brugere en kvalitetssikkerhed, da styrelsen har tilsynspligt.

Du kan læse om uddannelsen i vores studieordning som du finder her.

Lovgrundlag

Studieordningen er udformet i henhold til følgende bestemmelser:​

Livssynet bag uddannelsen

Livssynet på Sjælsro er transpersonligt, humanistisk og eksistentialistisk.  

Vores omdrejningspunkt er, at mennesket er et spirituelt og selvhelbredende system, der hvis det får de rette betingelser, er i stand til at heale sig selv for fysiske og psykiske sygdomme og ubalancer.

Ved bevidstgørelse af egodynamikker og gradvis frigørelse af det illusoriske net, der har indhyllet personligheden, sættes sjælen fri, så det fulde potientale kan udleves. Indenfor energipsykologien kaldes det: "at bevidsgtgøre og frigøre samskaras", indenfor dybdepsykologien kaldes det: "at reparere ego-selv aksen". Vi ser det som det samme. Vores hovedfokus er at aktivere menneskets Sjælslys igennem bevidstgørelse.

Vi tror på, at mennesket er selvhealende og rummer alle svar i sig. Terapeutens opgave er, igennem kunstterapeutiske metoder som billed- og lerskabelse, musik, lyd, bevægelse og psykodrama at hjælpe klienten til bevidsthed igennem den integrative proces. Med healingen holder terapeuten "det healende rum", så klientens eget iboende selvhelbredelsessystem aktiveres.

 

Overordnet om uddannelsen

Overordnet er uddannelsen bygget op over flere tilgange og metoder:

• Den integrative kunstterapeutiske metode og praksis

• C.G. Jungs dybdepsykologiske forståelsesramme og metoder - det transpersonelle og spirituelle perspektiv

• Østlig filosofi og den mindfulde tilgang

 

Derudover er vi inspireret af bl.a. Expressive Arts,  gestaltterapi, yogafilosofi, arketypeteorien, og den systemiske tænkning.

Mindfulnes og meditation er ligeledes en stærk inspiration, der ligger som et solidt fundament hele uddannelsen igennem.

Vi trækker metoder ind fra forskellige skoler og retninger, fordi vi mener, at en almen uddannelse giver dig en bedre og bredere mulighed for at arbejde som psykoterapeut og forstå nuancerne i faget. Ved at fokusere ensidigt på en enkelt metode, opstår der risiko for at kompleksiteten overses.

 

På denne måde læner uddannelsen sig op af tendenserne og udviklingen på den internationale scene, hvor en bredere uddannelse i terapi vinder frem. Det er vores holdning, at den almene og brede uddannelse skaber rammerne for, at du som studerende efterfølgende får mest ud af dine kompetencer og ikke forfalder til en metodisk ensidighed, der ikke er gavnlig for den terapeutiske proces.

HVAD SIGER DE STUDERENDE?

“At starte på Sjælsro var som at komme hjem. Det er en rejse ind i dit indre fyldt med støtte og kærlighed fra de mest fanstastisk mennesker. Jeg er dybt, dybt taknemlig for skolerne, for Helle Nemborg og for mine dejlige medstuderende. Som Olivia Newton-John synger: I stand here in grace and gratitude."

 

Helle Nemborg og Sjælsro har min varmest anbefaling. Det er en rejse, som vil ændre dit liv!

--Pia Barksdale

Oktober 2015

Jeg har gået på Sjælsro skolen i Holstebro i 9 måneder nu, og det har været og er stadig mit livs rejse. Det har været en forløsning af så mange ting, der har udspillet sig i både dette liv og tidligere liv.

 

Den forløsning har jeg ventet på i hundredevis af år - hvis ikke mere. Det er vildt og fantastisk og jeg er fyldt med ydmyghed og taknemmelighed over, at jeg er en del af dette smukke kærlighedsfyldte univers. Lige her og lige nu, er kun en mikro brøkdel af alt det, der får min sjæl til at vokse. Hvor er det smukt og fantastisk. 

 

Tak fordi du Helle Nemborg er en del af min rejse, og hjælper mig med, at få et lille blik ind i evigheden. Jeg har ingen ord der et store nok, så jeg nøjes med at sige TAK. Taknemmeligheden fylder ALT lige nu. Hvor er jeg heldig Helle og skolen får mine allerbedste anbefalinger med på vejen.

 

--Annbritt Porup 12-10-2014

“Jeg har boet i Alaska og USA i mange år omgivet af fantastiske spirituelle mennesker, her i blandt medicin mænd og traditionelle healere. Mens jeg boede derovre fandt jeg ved en tilfældighed Helle Nemborg på nettet, og var dybt imponeret over hendes måde at arbejde på og hendes knivskarpe klarsyn, at hun havde samme etik, som dem jeg respekterede, at clairvoyance ikke er hokus pokus, men baseret på dybere forståelse af mennesker og den spirituelle verden. Jeg tænkte på det tidspunkt, at hvis jeg nogen sinde flyttede til Danmark, så ville jeg gerne studere under Helle. Det gør jeg nu, og jeg er ikke et sekund i tvivl om, at jeg er lige, hvor jeg skal være. Det jeg virkelig værdsætter ved Helle er hendes oprigtighed, ærlighed, hendes humor og helt fantastiske evne til at se igennem alle ens lag og med kærlighed vise vej til, hvordan man giver slip på dem, så man kan være den man oprigtigt er.

 

Vi lærer at stole på vores egne evner gennem øvelser, at vi alle har de evner, til at se klart, clairvoyance, til at heale os selv først og fremmest, men også andre, med det formål at hjælpe folk til at gå den samme vej, til at være den, de oprigtigt er. 

 

Skolen har en høj etik, der er baseret på den tro at livet skal leves og gennemleves, at man ikke skal spå om fremtiden, men at vi alle har valg, jo klarere og renere vi er, som mennesker, jo bedre valg træffer vi. Jeg er dybt taknemmelig og har en dyb respekt for Helle og alle de andre kompetente lærere, som underviser på skolen og kan ikke andet end varmt anbefale andre, som ønsker at sige JA til livet og alt det fantastiske der gemmer sig i os alle.”

--Karina Moeller 29-09-2014

"Jeg er lige startet for nogle måneder siden på det først år som Clairvoyant healer. Og allerede nu er der sket så stor en forandring i mig, at jeg tit tænker på, hvor langt jeg så er til december, når man udvikler sig så hurtigt på så kort tid.

Det at starte på skolen og have Helle som lærer, som er så kærlig, som en kæmpe stor Mor, der har så meget plads i hendes hjerte, at vi alle kan være, der på en gang, har fået mig til at så hvor smukt livet er og hvor vildt meget fantastisk man kan lære af det.

Jeg er dybt taknemmelig for at være startet her, jeg har fundet min plads i livet. Og det er helt fantastisk. Jeg kan med hele mit hjerte anbefale Helle og hendes skole, hvis du syntes healing og clairvoyance er spændende og (ligesom jeg har haft) har svært ved at finde din plads i livet. Så vil du her få hjælp til at finde den i dig selv."

 

--Pernille Voje Stålung

“Helle og hendes fantastiske skole får 5 stjerner fra mig. De sidste 7 mdr. har været ubeskrivelige for mig. Det er det hele på skolen... Der er den skønneste energi fyldt med ægte kærlighed, den gir plads og rum til ALLE. Her bliver man mødt som den man er, og i det udviklingstrin man nu er i.

Uddannelsen har givet mig en kæmpe personlig udvikling og ikke mindst indsigt, som jeg ikke havde fået foruden Helle og de mest fantastiske medstuderende man kan ønske sig. Føler helt klart at jeg har skabt relationer for livet herude. Er blevet bekendt med følelsen LYKKE, som har været gemt i lang lang tid.

Så vil du gøre noget godt for dig selv, der viser dig vejen til det liv som DU og dit hjerte ønsker, kan jeg kun anbefale en af Sjælsro Skolens uddannelsesmuligheder. Jeg kan slet ikke forestille mig et liv uden min gang der mere.

--Tine Kronvang

Du kan finde flere og fine anmeldelser på Google, Trustpilot, og Facebook.
 
Sanne Cécile Laursen har anmeldt Sjælsro Skolerne – 5 stjerner

3. januar 2014 · 

Sjælsro skolen og Helle i spidsen, er absolut det bedste og dejligste sted vi kan finde hen. Efter bare 1. weekend, kan jeg mærke en kæmpe forandring i mig, så hvad kan det ikke ende med :-)) Wauw, det burde alle gi' sig selv lov at prøve.. Helle er fantastisk til at se dem vi er indeni, og det er okay at være os selv. Glæder mig vildt til resten af året :-)
Tak til dig Helle, fordi du er den du er, en dygtig, pragtfuld kvinde og lærermester

bottom of page