top of page
Tag med os på Luksus Krystogt og Cykeltur til Kroatien den 7. - 14. maj 2016

Sjælsro på Krystogt I Kroatien  Den 7 – 14. Maj 2016 - med guidede cykelture på øerne. 

Tag med os på Cruise på en af Europas smukkeste og mest imponerende kyststrækninger, hvor vi skal meditere, dyrke yoga og arbejde med effektive selvudviklings værktøjer. På denne tur får du glæde af Sjælsro Skolernes eftertragtede underviser Mark Cleary, der er international Healer og yogalærer.Helle Nemborg Skoleleder er også med og vil berige dig med redskaber fra mindfulness filosofien, kunstterapien og psykoterapien.
Du kan læse mere om os på www.sjaelsro.net.

Vi Sejler I den Dalmatinske Skærgård I Adriaterhavet.
Dagligt sejles fra Ø til Ø og på Øerne tilbydes du de lækreste cykelruter i en enestående natur, hvor vi vil nyde mange førsteklasses udsigter samt opleve små, uberørte ø-samfund og velbevarede, historiske monumenter.
Vi nyder de små havnemiljøer og der bliver god tid til at shoppe og udforske nærområderne.
Med I prisen er desuden et tilbud om en gratis healing eller et gratis Auragram til en værdi af hhv. 450/1250 kr.  

Pris.
7495,- kr. pr. person i dobbeltkahyt under dæk. (Det er glimrende kahytter)
Tillæg for kahyt "over dæk" 750,- kr. pr. person. (begrænset antal kahytter) 
Havneafgifter: Euro 20 pr. person - betales kontant til rederiet.

OBS: Prisen er uden flybillet. Den kan du købe ved eks Norwegian
(København – Split – billetten koster den 30/9 1433 kr.)
Du skal sikre dig, at turen gennemføres, inden du køber din flybillet.
Turen gennemføres ved minimum 16 deltagere.

Prisen inkluderer: 
• Overnatning i dobbeltkahytter med eget bad og toilet på nyrenoveret motorsejler med plads til 26 passagerer.
• Halvpension hvor der veksles mellem morgenbuffet og frokost/ aftensmad.
• Captains´s´dinner.
• Daglig rengøring af kabinen med håndklædeskifte midt på ugen.
• Spændende og alsidige cykelture hovedsageligt på Dalmatiens smukke øer, hvor vi oplever alt lige fra svedige opkørsler til små hyggelige kystveje med fantastiske udsigter.
• Svømmeture i det blågrønne Adriaterhav hvis tempererede vand er så klart, at selv en fisk ville få svært ved at gemme sig...
• Lokal cykelguide.
• Daglig yoga og meditation
• Daglig undervisning v Mark Cleary / Helle Nemborg med fokus på Hjerteåbning og SelvKærlighed
• Gratis Healing eller Auragram til en værdi af hhv. 450/1250 kr. Turen.

Turen er egnet for alle, hvad enten du vil cykle eller ej. Er der en dag, hvor du ikke har lyst til at cykle, nyder du blot sejladsen ombord på vores dejlige skib.

Vores cykelkrydstogt i Kroatien er en speciel oplevelse. De kroatiske øer er næsten alle bjergrige, og der er ruter for enhver smag.

Cykler.
Cyklerne er lavt gearede, og er man tålmodig og giver sig tid til at nyde de nye udsigter, der åbner sig undervejs, kan turen køres af de fleste.De lejede cykler er lækre city/mountainbikes, hvor der medfølger flaskeholder, bagagebærer, mindre taske og cykelhjelm.
Ønsker du at cykle på denne rejse, skal du påregne kr. 750,- for leje af denne.

Skibet.
"Marijamagdalena", er et af de bedste skibe i regionen, en dejlig båd med dejlige kahytter og flotte faciliteter. 
Du kan se flere billeder ved at google: marijamagdalena Croatia. 

Split.
Ønsker du at forlænge, eller tage forskud på dit sejlkryds i det kroatiske øhav, går du ikke galt i byen ved at spendere nogle dage i Split.
Vi har aftale med 4* Hotel President, hvis du ønsker nogle dage før eller efter de 8 dages sejlkryds.
Når du ankommer til Split i Kroatien, bliver du modtaget af en overraskende stemningsfyldt by med utallige seværdigheder. Split er samtidig det perfekte udgangspunkt i regionen, hvor det er oplagt at tage nogle dage før eller efter sejladsen i den til Dalmatiske skærgård.
Det er specielt den gamle bymidte, Diocletians Palads, der gør Split til noget helt specielt. Det er som at vandre rundt i et stort museum med masser af liv.
Langs havnepromenaden ligger stribevis af cafeer og restauranter, hvor du kan se på menneskemyldret fra morgen til aften. Mange bliver så begejstrede for Split, at det planlagte ophold ofte bliver forlænget med en ekstra dag. 

Havnepromenaden - populær for lokale og rejsende.
Uden for paladset finder du den skønne havnepromenade i Split. Der ligger cafeer og restauranter på stribe og kæmper om din opmærksomhed. Du kan også nøjes med at købe noget at drikke fra en kiosk og sidde på en af de mange bænke under de svajende palmer.

Der er et konstant mylder af både lokale og andre rejsende fra hele verden. Om aftenen stiger stemningen et par grader, når gadebelysningen tændes, små boder stilles op og musikere dukker op og optræder. I havnen ligger færgerne side om side og bringer rejsende ud til de mange smukke øer i skærgården.Diocletians Palads – et levende museum midt i Split.
Højdepunktet i Split er uden sidestykke Diocletians Palads, der stadig er Splits centrum. Det er som at vandre rundt i et stort levende museum. 
Paladset går helt tilbage til det 3. årh., hvor romerne gjorde deres indtog i byen. Der er flere små gader og 4 porte, der fører dig ind i paladset.Uden for den østlige port (sølvporten), er der et konstant leben med en stor farverig markedsplads, hvor der sælges alt fra frugt og grønt til tøj og diverse souvenir. Når du kommer ind ad porten og de høje bymure, kan du evt. starte med pladsen foran kirken (Peristylet). 
Der kan du nyde en kop kaffe på Luxor Café. Derefter kan du tage en tur op i klokketårnet, hvorfra du har en fantastisk panoramaudsigt ud over Split. Herefter skal du egentlig bare lade dig lægge bykortet væk og lade tilfældighederne råde. Du kommer gennem snævre gader, hvor vasketøj i alle regnbuens farver hænger til tørre. Små specialbutikker lokker med lokale varer og de kendte mærkevare. 
Over alt ligger der en lille cafe eller restaurant, hvis du skulle trænge til noget at skylle alle indtrykkene ned med. Shopping i Split.Skal du ud og shoppe, ligger der mange spændende butikker i Diocletians Palads. 
Splits store shoppinggade er Marmontova. Den ligger lige uden for paladset. Der finder du alle mærkevarebutikkerne, adskilt med en cafe eller restaurant, hvis du trænger til en pause. Midt på gaden ligger der et stort farverigt fiskemarked, hvor der fra morgenstunden handles på livet løs.

Mere Split.
Med kaffebarer, kulturskatte, gastronomiske udbud og direkte adgang til Adriaterhavet og den kroatiske skærgård kan man i Kroatiens næststørste by, Split, få både byferie og nyde badeferietilværelsens ulidelige lethed.
Et mandskor i hvide, nystrøgede skjorter synger dalmatiske folkesange, og folk breder sig med deres kaffekopper rundt på pladsen, der udgør hjertet i den romerske kejser Diocletians mere end 1.700 år gamle palads. Paladset, der åbner sig flot ud mod Adriaterhavet , er i dag en integreret del af den Unesco-fredede gamle by i Split, som med sine 220.000 indbyggere er næststørst efter hovedstaden, Zagreb. Foruden at have været en del af Romerriget var byen også en vigtig handelsstad under Republikken Venezia, og da søfarten blomstrede i 1600-tallet, voksede byen langt ud over paladsets mure som et vigtigt led for handlen mellem Venedig og den tyrkiske del af Balkan. 
Da Split i 1800-tallet blev indlemmet i det østrig-ungarske rige, blev der sat skub i industrialiseringen med jernbanelinjer, en mere effektiv udnyttelse af havnen og etableringen af et skibsværft.
Udviklingen fortsatte i Jugoslavien efter Anden Verdenskrig, og siden Kroatiens selvstændighed i begyndelsen af 1990'erne er Split vokset som både badeferie- og city break-destination med mere end en fordobling af hotelkapaciteten i løbet af de seneste fem år.I dag er den farverige havneby et fast stop på de store middelhavskrydstogter, og med sin beliggenhed tæt på en række af Kroatiens smukkeste øer og strande kan Split tage sin del af æren for, at turismen i Kroatien har god vind i sejlene. Hvor en lang række nabolande har oplevet nedgang de senere år, stormer EU's næste medlemsland derudad.
Farvandet ud for den kroatiske Adriaterhavskyst er fyldt med lækkerbiskener for fiskeelskere, og især tun, sværdfisk, blæksprutter, muslinger og skaldyr finder vej til byens bedste spisekort. Trods de eminent gode råvarer fra det maritime forrådskammer holder mange kroater mere af kød end af fisk, og derfor serverer en af Splits ypperste fiskerestauranter også både T-bone-steaks, kalvekoteletter og lam.

Historie.
Den historiske region Dalmatien, på Kroatiens sydlige kyst, er en af Europas smukkeste og mest imponerende kyststrækninger. Her finder man flere hundrede kilometer rå klippekyst, mere end tusind idylliske øer spredt hist og pist i et azurblåt Adriaterhav, små søvnige fiskelejer, uspolerede strande, dramatiske bjergkæder knejsende højt til vejrs få kilometer fra kysten og hyggelige kystbyer, som, begavet med historiske levn helt tilbage til Romerrigets tid, næsten fungerer som levende museer over Middelhavets kultur. Støvet fra den politiske uro på Balkan i 1990erne har lagt sig, og Kroatien får nu sin fortjente renæssance som en af Middelhavets mest spektakulære destinationer.
Man kan rejse rundt i Dalmatien på mange måder, men den bedste er uden tvivl til vands, ombord på et mindre skib hvis størrelse og fleksibilitet giver adgang til ellers svært tilgængelige fiskelejer, kystbyer, vige og strande – selvfølgelig krydret med den daglig yoga og meditations praksis, samt undervisning.
Du starter og slutter i Split. Dagligt sejles fra Ø til Ø i Adriaterhavet, og på Øerne tilbydes du de lækreste cykelruter i en enestående natur, hvor vi vil nyde mange førsteklasses udsigter samt opleve små, uberørte ø-samfund og velbevarede, historiske monumenter.
Nogle dage er muligt at korte cykelturen af og blive samlet op af vores båd, eller der tilbydes to ruter, som man kan vælge iblandt. Du kan også vælge at ligge på soldækket og studere de små fiskerbyer nærmere, hvis benene skal have en pause.


 

 

 

 

 

Tilmeldingsblanket

 

 

Undertegnede tilmelder mig Sjælsro Kroatien Cruise den 7-14. Maj 2016

 

Navn______________________________________________

 

Adresse____________________________________________ Postnummer _______________ By

 

______________________ Mail___________________________ Mobil:_______________

Prisen for turen er 7495 kr. i kahyt under dækog 8245 kr. i kahyt over dæk.  

Jeg ønsker ___________________________________ 

 

Jeg har betalt depositum på 2500 kr. ved tilmelding, restbeløbet indbetales senest en måned før afrejse.____________
Ved afbud tidligere end to måneder før afgang refunderes depositum. Herefter refunderes det ikke.

Afbestillingsforsikring kan tegnes eks igennem Gouda.

Tilmeldingsblanket skal sammen med dit indbetalte beløb med koden: NAVN KROATIEN (eks Helle Nemborg KROATIEN)


Til: Sjælsro Skolen, Herstedøstergade 22,1, 2620 Albertslund

AL INDBETALING TIL Jyske Bank REG 5013 kto 1210051

Vi glæder os til at dele denne oplevelse med dig. 
Hjerteligst Helle Nemborg

bottom of page